Húsvét 2024 – Húsvéti programok az alsó tagozaton

Húsvéti programok az alsó tagozaton

2024. március 27-én az alsó tagozatosok számára izgalmas programokkal készültünk. A szünet előtti utolsó napon az alsós munkaközösség szerette volna egy igazán tartalmas délelőtti programmal megajándékozni tanítványait.
Addig amíg az előző nap alkalmai, a diákistentisztelet és diákmise a húsvét igaz történetét taglalták, a mai nap tevékenykedtetéseivel főleg a húsvéti hagyományok ápolására irányítottuk a gyermekek figyelmét.
Iskolánkban immár második alkalommal szerveztünk húsvéti futóversenyt. Kora reggel izgatottan érkeztek a gyerekek, s miután felhúzták a nyúlcipőt, rövid bemelegítés után rajthoz álltak, majd Csilla néni ismertette a szabályokat. Miután Csaba bácsi elindította a versenyt, a gyerekekkel néhány pedagógus is teljesítette a távot. A beérkezésnél Móni néni várta és jegyezte fel minden osztályból az első három befutó nevét. Ők oklevelet és csokinyuszit kaptak ajándékba. Minden rajthoz álló gyerek teljesítette a megbeszélt távot, így beérkezési sorrendben kis csokinyuszit kapott mindenki ajándékba.


A jól megérdemelt reggeli után kézműves foglalkozás vette kezdetét, s míg a tanulók bent serénykedtek, a pedagógusok osztályonként csokitojásokat rejtettek el az udvaron, melyet nagy lelkesedéssel kerestek meg a gyerekek. Jó volt látni az örömteli arcokat! A hangos sikoltozás megtöltötte az udvart vidámsággal.
A kézműves foglalkozások osztályszinten zajlottak, szép alkotások születtek. Az egyéni és közös kreatív húsvéti dekorációk és ajándékok készítése hiszem, hogy jobban összekovácsolta a gyerekeket.
A programok végig vidáman, jó hangulatban zajlottak. Reméljük, hogy a szívünknek oly kedves húsvéti szokásokat tovább viszik tanítványaink.
Köszönjük Kertészné Kárpáti Katalin munkaközösség- vezetőnek a szervezést, a kollégáknak pedig a közreműködést!

Faust Zita