Így zárta a tanévet a 2/A osztály… :)

Könyvtárlátogatáson vett részt a 2/A osztály 2023. június 15-én Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

Egy kicsit korábban érkeztünk, ezért kihasználva az időt, a város központi terén a gyerekek elolvasták a vörös homokkőből készült nyitott „táblakönyveken” Szent István király intelmeit, melyeket fiához, Imre herceghez intézett.

A Kulturális Központ kiállító termében megcsodálhattuk Fényes Lóránd asztrofotográfus különleges felvételeiből készült kiállítását.

Pataki Éva néni vezetésével megtekinthettük a felnőtt könyvtár olvasótermét, majd a Pannónia Gyermekkönyvtárba mentünk, ahol az elbújt oroszlánt keresték meg a gyerekek, majd az ő történetén keresztül megismerhették a könyvtárban való tartózkodás szabályait. Különös élmény volt, hogy betekinthettünk a raktár rejtelmeibe is: miközben megkeresték egy könyv helyét, tekergethették a polcrendszert. Éva nénitől ajándékot is kaptunk, melynek nagyon örültek a gyerekek, és sok dicséretet, ugyanis nagyon fegyelmezettek és aktívak voltak a foglalkozás során.

Fagyizás után a Kézfogás Európa Szoborparkon keresztül vezetett az utunk a mólóhoz, ahol egy idős horgász bácsi mesélt nekünk a horgászat rejtelmeiről.

A Sóhajok hidjánál kecskebéka brekegésétől volt hangos a patak, a park. Aki csendben volt és figyelt, láthatott pici kis vízisiklót, halakat, vadkacsákat, a nádasban megfigyelhette a szitakötők táncát. A játszótéren vidám játék vette kezdetét.

Élményekben, új ismeretekben és tudásban gazdagodva értünk vissza az iskolába, ahol megünnepeltük azt a két tanulót, akiknek a nyári szünidőre esik a születésnapja.

Faust Zita