Kalandosra sikeredett a 4. osztály tanév végi kirándulása…

Mindannyian izgalommal vártuk az indulást a veszprémi állomáson, június 13-án, hogy osztályunkkal elutazzunk utolsó, közös kirándulásunkra, Zircre. Kicsit késve indultunk, de boldogan, nevetgélve utazott kis csapatunk egészen addig, míg a nyílt pályán, Veszprémtől alig néhány kilométerre meg nem állt vonatunk. Hamar kiderült, elromlott a mozdony és Eplényből küldenek segítséget. Kezdetben vidáman, beszélgetősen, játékokkal telt az idő, de a másfél óra azért mindnyájunknak hosszúnak tűnt.

Sajnos, mire megérkeztünk, a kirándulás programját át kellett szervezni, mivel a Reguly Antal Múzeumban már nem tudtak fogadni bennünket sem a tárlatvezetésen, sem a mézeskalácssütésen… De a Bakonyi Természettudományi Múzeumban hamar elfeledtük a bánatunkat. Mindenki érdeklődéssel tekintette meg a Bakony állat és növényvilágát, valamint az ásványokat bemutató kiállításokat. Ezt követően fagyizással hűsítettük magunkat, majd az arborétum árnyas sétányain barangoltunk. Itt feszültséglevezető játékra, bújócskázásra, az utolsó finom, otthoni falatok elfogyasztására is kényelmesen jutott időnk.

Vidáman, de azért izgatottan vártuk a hazainduló vonatot. Szerencsére, ekkor már nem hagyott cserben bennünket. Élményekkel gazdagon, de kellemesen elfáradva érkeztünk meg.

Köszönjük a Szülőknek, hogy anyagilag és a vasútra történő szállítás megszervezésével is hozzájárultak e nap sikeréhez.

Szántóné Szabó Zsuzsanna és Kárpáti Katalin