II. helyezés a Bakonyi Természettudományi Múzeum természetismereti versenyén

2023. november 9-én, immáron 19. alkalommal szervezte meg a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeum természetismereti vetélkedőjét Zircen.

8 éve minden évben lelkesen készülünk erre a versenyre. Idén is kiválóan teljesített csapatunk, II. helyezést értek el ezen a szakmailag is nagyon magas színvonalat képviselő versenyen! A csapat tagjai: Spengler Csenge és Molnár Roland a 8. osztályból, Homolya Alíz és Böröndi Zsombor a 7. osztályból és Mészáros Péter a 6. osztályból.

A versenyt több alkalomból álló felkészítés előzte meg: a Viktor bácsi által összeállított 40 oldalas felkészülési anyagot már az őszi szünet előtt megkapták a diákok, hogy tudjanak tanulni belőle. Ezt követően látogatást tettünk a Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításain, ahol múzeumpedagógus segítségével ismerhették meg tanulóink a Bakony élővilágát és tudományos kutatását. A látogatáson túl kettő alkalommal készültünk a korábban kiadott anyagból, és végül a versenyen 4 elméleti és 4 gyakorlati feladat megoldásával mutathatták meg a diákok tudásukat. Mindössze 2 pont hiányzott az első helyezéshez, de ez egy kiváló eredmény, nagyon büszke vagyok Rátok, így tovább! 🙂

Köszönjük a szervezőknek, jövőre találkozunk! 🙂

Gyenes Viktor felkészítő tanár