KIRÁNDULÁS A VR-VIDÁMPARKBAN

Immár hagyomány, hogy a konfirmáló fiatalok egy értékes Bibliát és egy konfirmációi emléklapot kapnak ajándékba konfirmációjuk alkalmából. Az idei évben azonban még egy ráadás ajándékkal is kedveskedett a gyülekezet azoknak a fiataloknak, akik vállalták azt, hogy a gyülekezet közössége előtt konfirmációi fogadalmat tesznek. A Budapesti VR-Vidámpark ajándékaként ingyen jegyeket adhattunk át fiataljainak, ami egy VR-program csokorra szólt.

2023. június 14-én, szerdán, Budapesten jártunk, hogy a kapott ráadás ajándékot „valóra váltsuk”. Az ingyen jeggyel virtuálisan felülhettünk egy hullámvasútra, majd hintázhattunk felhőkarcolók között. Ezután lézerkarddal repülő kockákat vagy szamuráj karddal gyümölcsöket kaszabolhattunk. Az alapprogram zárásaként motorozhattunk és autóversenyezhettünk.

A kétszintes VR-vidámpark lépcsőfordulóiban pedig különböző játékokkal lehetett játszani. X-BOKSZ Fifa és Minecraft, illetve Pac-Man játékokkal játszhattunk. Egy adakozó család jóvoltából pedig két további programban vehettek részt a kiránduló konfirmandusok. Négyen egy „VR szabadulószobából” menekülhettek ki ügyesen, a megadott 50 perc helyett 35 perc alatt. Míg ketten pedig egy „VR Shooter” játékot élvezhettek, aminek része volt egy Assassin’s Creed játék is.

A VR-vidámpark után közösen ebédeltünk a közeli plázában, majd szabad programként a plázában barangoltunk a visszaindulásig.

Mindannyian nagyon élveztük a kirándulást, és különleges élményekkel meggazdagodva érkeztünk haza.

Köszönjük Rózsás Anita tanárnő és Gyenes Viktor igazgató úr engedélyét, hogy iskolaidőben kirándulhattunk! Köszönöm Farkas Csaba presbiter úr segítségét, aki elkísért bennünket! De köszönet illeti a nyolcadikos konfirmandusokat is, akik egész úton fegyelmezetten és felnőtt módon viselkedtek! 

Szabó J. Róbert lelkipásztor