Karácsonyi diákistentisztelet és diákmise

Karácsonyi diákistentiszteleten és diákmisén vettünk részt 2023. december 19-e reggelén. A reformátusok iskolánk aulájában tartották az istentiszteletet, amelyen Szabóné Mayer Melinda lelkipásztor- hitoktató szolgált. Lukács evangéliumából olvasta fel az örömüzenetet, majd mély átéléssel, példákon keresztül próbálta szemléletessé tenni a karácsony igaz történetét.

Varga Áron ének-zene művésztanár közös éneklésre invitált bennünket. A diákistentisztelet elején a Jöjjetek Krisztust dicsérni című dicséretet tanította meg, melyet az istentisztelet végén is közösen elénekeltünk. Iskolánk kórusa hónapokon keresztül készült a mai szolgálatra. A diákok lelkesen, tiszta hangon dicsérték az Urat. Angyali hangjuk betöltötte a teret. Köszönjük a felkészítést Varga Áronnak, a zongorakíséretet Rácz Bernadett tanárnőnek!

Gyenes Viktor, iskolánk igazgatója saját diákkori iskolai tapasztalatát tolmácsolta felénk, amikor arról beszélt, hogy mekkora élmény volt számára, amikor a kilencvenes évek elején saját tanára, Éva néni felolvasta nekik Lukács evangéliumából az örömhírt, majd közvetítette mindannyiunk számára karácsonyi gondolatait.

Laposa Norbert római katolikus plébános a katolikus templomban a diákmisén arról beszélt, hogy fogadjuk a szívünkbe Jézust.

Köszönjük a szolgálattevőknek, hogy meghitté tették ezt az alkalmat számunkra!

Faust Zita