Karácsonyi ünnepség

December a karácsony hava. A várakozás és készülődés pillanatai teszik meghitté a karácsonyt megelőző adventi időszakot. Így volt ez iskolánkban is. Hétfőnként tartottuk az adventi gyertyagyújtásokat, melyeken iskolánk diákjai adtak rövid műsort. Az idei évben az alsó tagozatos osztályok tanulói községünk adventi ünnepségén is szerepeltek, kedves műsorukkal hozzájárultak a meghitt hangulathoz.

December 19-én, pénteken reggel gyújtottuk meg a negyedik gyertyát. Az áhítatot követően rövid megemlékezésre került sor. Ünneplésünket szomorú esemény árnyékolta be. Ertl Pálné, iskolánk volt tanítója, a Zöldág Néptáncegyüttes alapítója eltávozott közülünk. Kisantal Tibor igazgató úr egy rövid kisfilmet készített, melyet a gyerekekkel közösen tekintettünk meg, fájdalommal és tisztelettel emlékezve Marika nénire. Az adventi ünneplést az alsós tanítók éneke zárta, majd a tavalyi évhez hasonlóan kakaóval és kaláccsal kínáltuk diákjainkat. A közös reggeli elfogyasztása után az osztályok saját termeikben ünnepeltek tovább.

Az iskolai karácsonyi ünnepség 11 órakor kezdődött, melyen számos meghívott vendég is részt vett. A műsor iskolánk tanulóinak színre lépésével indult. A rövid jelenetek során betekinthettünk egy-egy család, egyedül élő idős néni, iskolás gyerekek életébe, s megtudhattuk, ki hogyan készülődik a karácsonyra, kinek mit jelent a szeretet ünnepe. A tantestület Koncz Zsuzsa: Békét és reménységet című dalának éneklésével tette teljessé a szívhez szóló előadást.

Zenés műsorral folytatódott az ünneplés: Huzzella Péter zeneszerző, gitáros-énekes személyében. Remek téli hangulatot varázsolt közénk Petőfi Sándor, Kányádi Sándor, illetve Weöres Sándor megzenésített verseivel. Dalai segítségével ellátogathattunk Európa különböző országaiba, s megtudhattuk, hol és hogyan örülnek a télnek. Műsora második felében kedves karácsonyi dalok csendültek fel, majd előadását egy közös énekléssel zárta, melyben diákjaink lelkesen vettek részt, és nagy tapssal köszöntek el a művésztől.

A műsor utolsó harmadában Szabó János Róbert lelkész tartotta meg áhítatát, melyben a karácsony legfontosabb üzenetéről szólt. Beszélt továbbá az ünneplésről, az egymás iránti szeretetről és annak megerősödéséről. Az áhítat közös imádsággal zárult.

Az idei évben is méltó módon, szeretetben, és meghitt, családias hangulatban ünnepeltük együtt a karácsonyt iskolánk tanulóival.

Képek

fejlec