Népdaléneklési verseny: arany és ezüst minősítés

2017. március 15-én immár 26. alkalommal szervezett népdaléneklési versenyt az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Nagy izgalom előzte meg a versenyt, hiszen a 27 műsorszám és az 52 fellépő eleve meghatározta a seregszemle súlyát.

[slideshow_deploy id=’3147′]

Intézményünk két tanulóval nevezett a rangos eseményre. Galambos Dániel a 3. osztályból, Petrik András Péter a 4. osztályból képviselte iskolánkat. Mindkét tanulónk kimagasló eredményt ért el, hiszen Dani úgy kapott ezüst minősítést, hogy életében először lépett a maga választotta népdalcsokorral színpadra. Andrist pedig – amellett, hogy arany minősítést kapott -, még a gála műsorban való fellépésre is felkérte a neves zsűri. Külön kiemelte a zsűri, hogy nemcsak hogy fiúk jöttek Litérről, hanem még műsorukhoz illő, mutatós népviseletben adták elő dalcsokrukat. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Miután versenyzőink túl voltak a szereplés izgalmain, máris a következő verseny lehetőségeiről beszélgettek. A mi feladatunk pedig, hogy ebben teljes mértékig és szeretettel támogassuk őket.

Pintér Katalin és Moldován László

ui: A műsor előtti izgalom levezetéseként az udvaron megszólaltattuk Andris karikás ostorát. Persze többen akarták kipróbálni a régi betyár eszközt. Akkor lepődtünk meg igazán, amikor később, a verseny előtt kiderült az egyik ügyes csattogtatóról, hogy a zsűri tagja és mellesleg az enyingi iskola énektanára.