Önkéntes délelőtt a szebb és virágosabb környezetért

A Litéri Református Általános Iskola Szülői Munkaközössége és Gyenes Viktor iskolaigazgató társadalmi munkát hirdetett meg 2024. május 11-re, szombatra. Sok feladat várt iskolánk környezetében az önként jelentkezőkre.

Az apukák néhány felsős diákkal, Spengler András igazgatóhelyettessel, és  Göndöcs Gábor gondnokkal a tornaterem épületében leszereltek két régi aktívtáblát, valamint üzembe helyeztek két újat. A fiúk örömmel vették birtokba és tesztelték azokat.

Az anyukák letisztították a fából készült virágtartókat, az iskola udvarán előkészítették a földet.

Tizennégy zsák ötven literes földet használtunk fel a munka során. Pintér Katalin igazgatóhelyettessel kétszer is hoztunk földet és virágokat, ugyanis száztizenkét tő egynyári virág, ötven tő levendula, száz darab fagyal került elültetésre, valamint egy madárcseresznye csemete.  

Az igazi kihívást a kemény föld feltörése jelentette, ugyanis a fagyal bokrok elültetése nem kis kihívást jelentett. A vállalkozóbb szelleműek, magukat nem kímélve, csákánnyal és kapával láttak neki a munkának. Az eredmény magáért beszél, gyönyörű, virágos környezet várja hétfőn a gyerekeket!

Köszönjük iskolánk pedagógusainak, diákjainak és a szülőknek, hogy évek óta elkötelezettek az ökoiskolai programok és tevékenységek iránt. Így volt ez ma is!

Köszönjük az iskola vezetésének a három korszerű okostáblát, melyek közül kettő beüzemelése a mai nap megtörtént!

Köszönet és hála minden résztvevőnek az önkénteskedésért, a szolgálatért!

 Isten áldja a szorgos kezeket, mindannyiunk életét!

Faust Zita