XI. Spirit Open Nemzetközi Taekwondo verseny

A Spirit Open egy ikonikus verseny, ahol más versenyhez nem hasonlítható hangulat várja a versenyzőket és a szurkolókat egyaránt. Az idén a mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnok adott otthont eme nemes viadalnak, ahonnan a Farkasodu sem hiányozhatott. A Csapat 19 fővel és 56 nevezéssel indult neki a szombatnak, ebből 12 versenyző a Litéri Iskola tanulója. A verseny nagyságát már maga a számok is mutatják: 6 ország, 320 versenyző több mint 600 versenynevezés.
A viadalok 5 páston párhuzamosan folytak reggeltől egész késő estig formagyakorlat, küzdelem, erőtörés és speciális törés számokban. Több versenyzőnk éremesélyesként illetve néhányan címvédőként álltak fel a pástra, épp ezért tudtuk, hogy jó pár éremmel gazdagabban jövünk haza, de a végső eredményre talán senki sem számított. 
Iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el: 


Arany érem: (6) – Justin Alíz gyermek formagyakorlat 3-1 GUP – Böröndi Zsombor serdülő formagyakorlat 9-7 GUP – Vincze Botond serdülő formagyakorlat 3-1 GUP – Térmeg Sára serdülő küzdelem 32-38 kg – Kányai Léna gyermek küzdelem – Pápai Zoé speciális törés


Ezüst érem: (4) – Kányai Léna gyermek formagyakorlat 6-4 GUP – Pápai Zoé gyermek formagyakorlat 3-1 GUP – Justin Alíz gyermek peciális törés -Térmeg Sára serdülő speciális törés
Bronz érem: (9) – Kányai Szebasztián serdülő formagyakorlat 35-42kg – Bertalan Anna serdülő formagyakorlat 6-4 GUP – Vincze Botond serdülő1 küzdelem 35-42kg – Kányai Szebasztián serdülő1 küzdelem 35-42kg – Böröndi Zsombor serdülő2 küzdelem -42kg – Szabó Máté gyermek küzdelem  – Justin Alíz gyermek küzdelem – Kányai Léna speciális törés  – Kányai Szebasztián speciális törés


Borbás Bianka, Homlya Alíz és Térmeg Ákos is remekül küzdött, de a remek ellenfelek mellett ők most nem részesültek érem díjazásban, de a csapat szereplésüket így is nagyon köszönjük.


A csapat eredményei folyamatosan fejlődést mutatnak és most ezen a versenyen jutott el oda, hogy fel tudta venni a versenyt az ország nagy csapataival. Nemcsak hogy felvette velük a ritmust, de a nap végén az induló 39 csapat közül a 2. helyet zárta a versenyt. 
Egyedül egy Romániából érkező csapat tudott több éremre szert tenni, így a 2. hely azt jelenti, hogy a magyar csapatok közül a Farkasodu lett a legeredményesebb csapat 10 arany-, 6 ezüst- és 12 bronz éremmel. 
Ezzel a Farkasodu Taekwon-do Klub története legsikeresebb versenyét zárta szombat este. Hihetetlenül büszkék vagyunk erre a 19 sportolóra kívánjuk hogy ezt a történelmi sikert még sok sok versenyen ismételjék meg! 
Erre nemsokára lehetőségük is nyílik, hiszen május 21.-én a Hatvanban megrendezésre kerülő Nemzetek Kupájára utazik a csapat. Úgyhogy egy kiadós vasárnapi pihenés után folytatódik a felkészülés a már „otthon”-nak is mondható tornateremben, melyért folyamatosan hálásak vagyunk az iskola vezetésnek, hiszen a csapat már a hét 7 napjából 5-öt készülhet nyugodt körülmények között.  Enélkül ezek a csodálatos eredmények nem válhatnának valóra. 

Hajrá Farkasodu, Hajrá Litér!

Vincze Kriszta szülő